O-I maakt nieuwe fles voor kruidenbitters van Hooghoudt

O-I maakt nieuwe fles voor kruidenbitters van Hooghoudt

Nieuwe glasverpakking ondersteunt nieuwe positionering van het merk en is de perfecte match tussen authentiek en modern

Nederland - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, werd gekozen door de Nederlandse familiedistilleerderij Hooghoudt om een authentieke, moderne fles voor de kruidenbitters te realiseren. Met de herpositionering en de nieuwe glasverpakking wenst Hooghoudt een authentiek en modern imago over te brengen naar zowel bestaande als nieuwe klanten. 

Niels Grootenboer, marketingmanager bij Hooghoudt: “We dragen vernieuwing hoog in het vaandel en willen onze merken altijd een meerwaarde geven. Naast de smaak van ons product, zorgt ook de glasverpakking voor een unieke ervaring. De nieuwe fles is een mix van authentiek, stoer, rustiek en modern en past bij het intense karakter van de kruidenbitters. Met zijn opvallende look richt Hooghoudt zich ook op een jonger publiek dat graag nieuwe smaken ontdekt. De kruidenbitters zijn uitstekend geschikt om te gebruiken in mixdranken en cocktails.”

Een designbureau ontwierp de nieuwe fles, die slechts enkele elementen van de oude glasverpakking behoudt: de groene kleur, de grepen aan de zijkant en de stoere schouders. O-I finetunede vervolgens het ontwerp zodat dit technisch uitvoerbaar werd.

Opvallende ontwerpkenmerken

Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits en Wine Packaging voor O-I Benelux: “We hebben verschillende wijzigingen aangebracht in het concept. De fles is versmald om deze effectief een inhoud van 1 liter te geven. In debossing, waarbij een patroon in de fles is ‘geduwd’, staat op één kant van de fles de handtekening van Hero Jan Hooghoudt. Aan de andere kant, op het steunvlak, staat op de schouder het logo. Om stootvlakken te vermijden hebben we de onderkant een bredere diameter dan de bovenkant gegeven. Hierdoor raken de logo’s elkaar niet bij het transport en het afvullen.”

Daarnaast bevatte het originele ontwerp geen verzonken etiketvlak. Om dit te realiseren en het etiketvlak esthetisch te laten kloppen, werd de hoogte van de fles aangepast.

“Het meest unieke aan de fles is echter de plaatsing van het woord ‘Familierecept’ in embossing, in de ‘mond’ van de fles,” vervolgt Patrick Waegemakers. “Het reliëf is pas zichtbaar als de consument de fles opent en is geschikt voor gebruik in marketingactiviteiten. Het werd de eerste keer in de Benelux toegepast bij de introductie van de nieuwe fles voor de 100 procent natuurlijke jenevers van de Nederlandse familiedistilleerderij. Ook in deze glasverpakking werd dit verrassende element geïntegreerd.”

Kwaliteit voor een hofleverancier

Hooghoudt behoort tot de top drie van distilleerderijen in Nederland en is al meer dan 25 jaar hofleverancier. “We hechten veel belang aan kwaliteit, degelijkheid en continuïteit. O-I is al jaren een betrouwbare partner die steeds weer opnieuw designs oplevert die perfect beantwoorden aan onze verwachtingen, onze waarden en productienormen,” vertelt Niels Grootenboer. ”Dankzij de expertise van O-I in het ontwerp en de productie van glasverpakkingen zijn onze kruidenbitters nu beschikbaar in een merkonderscheidende premium glasverpakking.”

 

#####

 

Over Distilleerderij Hooghoudt*
Hooghoudt is een van de bekendste distilleerderijen van Nederland en is sinds de oprichting in 1888 gevestigd in Groningen. Hooghoudt kent een lange traditie als distilleerder en is producent van hoogwaardige alcoholische dranken en non- alcoholische siropen. Sinds de oprichting is het familiebedrijf in handen van opeenvolgende generaties Hooghoudt. De vierde generatie is nauw aan de onderneming verbonden als lid van de Raad van Commissarissen. Sinds 1988 mag de familie-distilleerderij de eretitel ‘Hofleverancier’ voeren. Hooghoudt behoort tot de top drie van nationale distilleerderijen en is marktleider in binnenlands gedistilleerd.

 

Contacteer ons
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.